четвер, 28 квітня 2016 р.

Чорнобиль: тридцять років болю...

Чорнобильський вітер по душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає.
     Годинник життя безупинно іде, –
    Лиш пам'ять усе пам'ятає…
  
   26 квітня 2016 року в НВК відзначили сумну дату в історії України – 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Члени секцій «Україна та її регіони» та «Літописець» клубу «Ми – українці» провели для учнів та педагогів урок мужності і пам’яті «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Україні».
   Старшокласники коротко ввели присутніх в історію останнього року 11-ої п’ятирічки з виконання плану розвитку народного господарства УРСР, ознайомили з передумовами катастрофи на Чорнобильській АЕС, підкреслили фатальну і безвідповідальну роль людського фактору  у такій масштабній трагедії.
   Гімназисти запалили свічки пам’яті, вшанувавши подвиг героїв-ліквідаторів, які першим ступили назустріч атомній біді за межу можливого, звідки звичайна людська доля бере новий початок – у безсмертя.
   Сприйняттю та усвідомленню усієї трагічності події 30-тирічної давнини сприяли музичне наповнення заходу і демонстрація мультимедійної презентації.
   Захід завершився молитвою до Спасителя, щоб ніколи більше не впала на землю гірка зірка Полин








Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...