середа, 27 квітня 2016 р.

Хресна дорога «Із смерті постає нове життя!»

    У середу, 27 квітня 2016 року, учитель християнської етики Баглай Тетяна Богданівна для гімназистів провела Хресну дорогу, яка символічно проходила у вигляді чотирнадцяти стацій. У заході брали участь майже всі учні старших класів (6-го(10), 5-го(9), 4-го(8)). Глядачі мали змогу перенестися в думках у ту сиву давнину, коли Понтій Пилат засудив Ісуса Христа на смерть. Розважаючи про Христові страсті, Його терпіння і муки, кожен з присутніх ішов за Ісусом, крок за кроком аж на гору Голгофу, де було виконано вирок смерті – розп'яття. Окрім історичних персонажів (Понтій Пилат, Клавдія – дружина Пилата, пророк Ісая, Марія – мати Христа, Іван-апостол, Симон Киринеєць і його дружина, Вероніка та її донька, жінки єрусалимські, Магдалина, воїн, Петро, Йосиф з Ариматеї ), дійовими особами у заході були алегоричні образи – Квітка, Сонце, Земля, Ангели, які підкреслювали значущість воскресіння. Та й сама символічна Голгофа із терновим вінком поставила перед кожним запитання: «Хто я? Де моє місце в цій Хресній дорозі?». Промовистими були також художні деталі – миро, клубок білих ниток, полум'я свічки, підсніжник серед снігу, що в котре наголосили на значимості воскресіння, яке має передусім відбутися у наших серцях. Хресна дорога супроводжувалася музичними номерами: прозвучали пісні «Моліться, люди, всі до Бога», «Про двох братів», «Страждальна мати», «Через гори, через край».
   Директор НВК Ольга Степанівна Антонишин звернулася до присутніх із заключним словом, в якому відзначила, що ця дорога була хорошою нагодою осмислити любов і страждання Ісуса задля кожного з нас і зрозуміти, що своїми негідними вчинками ми щоразу розпинаємо Його на хресті, і лише завдяки нашим добрим справам Він щоразу воскресає у наших душах.








 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...