неділя, 10 квітня 2016 р.

«Від знання - до розуміння»

Реалізуючи освітній проект «Я син народу, що вгору йде», присвячений 160-річчю від дня народження Івана Франка, районний інформаційно-методичний кабінет відділу освіти Буської РДА провів 6 квітня 2016 року на базі нашого НВК конкурс ерудитів-франкознавців «Від знання - до розуміння». 
   У конкурсі взяли участь 6 збірних команд із освітніх округів і команда гімназистів «
Semper tiro», які змагалися у чотирьох раундах інтелектуальної боротьби.
   Бліц-турнір виявив глибокі знання ерудитів про життєвий і творчий шлях поета, зміст творів,  жанри.
   Під час конкурсу «Вибери запитання наосліп» учасникам довелося пригадати ще й відомості про громадську діяльність, увіковічнення пам’яті Великого Каменяра, впізнати твір за цитатою.
   У конкурсі «Відгадай твір за малюнком» франкознавці «зустрілися» з улюбленими персонажами Франкових казок, оповідань, повісті «Захар Беркут». Капітани змагалися у правильності та творчому підході до складання сенкану. 
   У 4-му раунді команди представляли домашнє завдання – заочну подорож «Стежками Івана Франка» у вигляді мультимедійної презентації.
   Цікавими були повідомлення про маловідомі факти з життя Івана Франка, підготовлені гімназистами випускного класу.
   Вели учасників до перемог ведучі Марія Камінська, керівник гуртка Буського БДЮТ, і Андрій Курчаба, учитель історії нашого навчального закладу.
   З вітальним словом до юних франкознавців звернулися директор НВК Ольга Степанівна Антонишин, головний спеціаліст відділу освіти Галина Михайлівна Олійник і методист РІМЦ Світлана Степанівна Лабінська.
  Команда  «Semper tiro» серед команд району виборола лише 4-те місце, але вони вирішили працювати і у  майбутньому перемагати, адже їх гаслом стали слова Великого Каменяра
 «Нині вчися побіждати,
   Завтра певно побідиш.»








Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...