понеділок, 21 грудня 2015 р.

Долонька добра

Слово милосердя складається з двох частин – милість і серце, тобто «зробити милість серцю».  Милосердя – це готовність завжди допомагати, віддавати щось своє заради щастя інших, робити безкорисливі вчинки. Як просто звучить і як часом важко буває це зробити. Особливо зараз і особливо молоді.  Неможливо самостійно навчитися бути милосердним. Це формується під впливом власного прикладу батьків або вмілих настанов вчителя.
   З 14 по 18 грудня 2015 року в НВК провели акцію «Долонька добра». Гімназисти під керівництвом учителя технології Ольги Іванівни Пінчаковської виготовляли іграшки та прикраси для вихованців дитячого будинку «Добре серце», а також приносили свої улюблені іграшки. На символічній долоньці писали побажання для вихованців і прикріплювали її на панно.


  У п’ятницю, 18 грудня, акція завершилася. Несподіванкою для усіх була велика кількість зібраних м’яких іграшок. Тому гімназисти вирішили поділитися ними ще з вихованцями дитячих садочків м. Буська. Діти були безмежно раді несподіваному сюрпризу, адже «помічники» Св. Миколая завітали до найчемніших. Емоціям дітей не було меж, вони дякували та обіцяли бути завжди слухняними. Окрім приємних вражень, малеча понесла додому ще й подаровану іграшку.




   А як радо зустріли гімназистів та їх педагогів у дитячому будинку! Діти дуже швидко знайшли спільну мову, учнів НВК запросили до своїх кімнат, де продовжилося спілкування. Директор НВК Ольга Степанівна Антонишин побажала вихованцям «Доброго серця» любові і миру, а вибрана іграшка -  нехай стане оберегом. Кожен сподобав собі іграшку. Діти старші вибрали вироби, виготовлені гімназистами власноруч. Їм було приємно, що їх хтось любить і дарує тепло. Скриньку з долоньками побажань в/о директора Орися Іванівна Горошко пообіцяла відкрити на лінійці. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...