вівторок, 30 грудня 2014 р.

Свою Україну любіть…

У четвер, 25.12.14р., учні 5(10) гімназійного класу разом зі своїм класним керівником Ольгою Михайлівною Березовською запросили всіх бажаючих на Андріївські вечорниці. І хоча самі вечорниці за календарем мали відбутися 12 грудня, десятикласники модернізували їх передріздвяною тематикою.  
Андріївські вечорниці мали національно-патріотичне обрамлення: поетичні слова про українські  звичаї і традиції. Свято було побудоване на випробуваннях, які влаштували дівчата хлопцям і навпаки. Хто не пройшов їх, змушений був продемонструвати свої таланти. І тут глядачі побачили смішні, але з глибоким підтекстом сценки, цікаві танці, почули гуморески і жартівливі пісні.

Атрибутом вечорниць, як і в традиційних, була калита. Кусали її не лише хлопці, а й дівчата. Веселе невимушене спілкування із жартівливим кепкуванням перемежовувалося колядками, які підхоплювали і всі присутні в актовій залі. А на завершення жартів господиня вгостила парубків пампухами.


 

Андріївські вечорниці непомітно і швидко добігли кінця, а святкова передріздвяна атмосфера ще довго панувала серед присутніх.



Зі словом звернулася до дітей Ольга Степанівна Антонишин. Директор НВК побажала десятикласникам і надалі залишатися ініціативними і креативними, а всім  - любити і дотримуватися звичаїв і традицій, бути гідними українцями, а також – гарного Різдва, у мирі і злагоді.
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...