вівторок, 23 лютого 2021 р.

Світлій пам‘яті Небесної Сотні

На шляху до незалежності український народ часто втрачав своїх синів і дочок. У цьому довгому списку за майбутнє нашої держави є Герої Небесної Сотні. Вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом та заплатили високу ціну - власне життя. Світлій пам‘яті Небесної Сотні був присвячений майстер-клас «Рвався в небо голуб...». Провели його дівчатка-випускниці для учнів початкової школи 3-А класу під керівництвом учителя трудового навчання Ольги Іванівни Пінчаковської. Леся Ярославівна Фурко ознайомила дітей із презентацією «Голуб - символ миру». Учні почули про трактування символіки голуба від давніх часів і до сьогодення. У підсумку презентації Галина Павлівна Чеховська, класовод 3-А класу, провела паралель із голубом як символом жертовності та Небесною Сотнею. Відчути глибину кривавих подій 2014 року допомогли пісні Майдану, які підібрав Олександр Григорович Зеліско. А на завершення - майстер-клас від старшокласниць: виготовлення голуба як символа пам‘яті про Героїв. Пам‘ять про Героїв не вмирає, вона житиме на сторінках історії та в наших серцях.
Пам‘ятаймо полеглих Героїв і бережімо живих. Михайло Ліоненко, Володимир Скіра, Марія Матвіїв- Герої Майдану.Саме їм сьогодні учні подарували власноруч виготовлених голубів.Володимир Скіра завітав до школи та зі слізьми на очах розповідав про події Майдану.Голуба для Марії Матвіїв передали її мамі - п. Мирославі і подякували за героїчну доньку- медсестру, яка під кулями снайперів рятувала життя бійцям.Михайло Ліоненко своїм тілом прикрив від гранати волонтерку.Голуба для Михайла передали дружині Марії Юріївні Ліоненко. А ще учні переглядали зі смутком і подивом на очах книгу, у якій відтворюється хронологія подій Революції Гідності «94 дні.Євромайдан очима ТСН» Вдячні Героям за подвиг.Бажаємо їм міцного здоров‘я і Божого благословення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...