понеділок, 1 лютого 2021 р.

Героям Крут присвячується...

29 січня з болем та гордістю в серці ми вшановуємо подвиг та пам’ять героїв Крут, молодих українців , полеглих у бою за незалежність нашої країни. Цей бій, 29 січня 1918 року, мав важливе значення у контексті національно-визвольної боротьби за українську державність, фактично за наше з вами теперішнє і майбутнє. Члени клубу "Ми - українці" оформили інформаційні мольберти про подвиг Крутянців. А на великих перервах транслювали відеоролики про битву під Крутами з записами пісень і балад, присвячених цій події.
Учитель історії Тетяна Богданівна Баглай провела для десятикласників урок-реквієм "Бій під Крутами в історичній пам'яті". Розпочали урок декламуванням поезії "Пам'яті тридцяти" Павла Тичини. Глибше зануритись у тематику та відчути подих трагічних визвольних змагань допоміг перегляд документального фільму "Крути. Пишемо історію". На уроці старшокласники шукали відповіді на питання, що спричинило загибель юнкерів, студентів, гімназистів та яким чином їх подвиг вплинув на хід української історії. Світлу пам'ять загиблих Героїв Крут присутні вшанували хвилиною мовчання. А на завершення відеозапис пісні "У полі під Крутами" у виконанні ліцеїстів Львівського державного ліцею імені Героїв Крут ще раз підкреслив незборимий дух крутян-патріотів. Попри скорботність та трагізм Крути стали незгасимим символом для всіх борців за волю України.Вічна слава Героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...