вівторок, 25 лютого 2020 р.

Разом для найкращого Інтернету

В  рамках  Дня  Безпечно  Інтернету  2020,  що відзначається у першій половині лютого по всьому світі, і  для учнів других  гімназійних класі НВК «Буська ЗОШ І ступеня – гімназія – інтернат ім. Є. Петрушевича»   вчителі   інформатики   Дідух Н. В. та   Рапава Н.Г.    провели  уроки на тему «#Не_ведусь:   я знаю,   як спілкуватись в Інтернеті» .

      Актуальність заходу полягає в тому, що сучасні  діти  більшу  частину вільного часу проводять  в Інтернеті. Завдяки  вільному  доступу  ознайомлюються  з інформацією, яка може бути для них шкідливою,  також  спілкуються  не  лише  з друзями  з реального життя, а  і  заводять знайомства з людьми, які можуть бути небезпечними.

Під час тренінгу «Моє життя в Інтернеті» учні ділились досвідом, аналізували, чим саме їх захоплює всесвітня павутина. У грі «Мої онлайн друзі» вони переконались, що в мережі дуже легко видати себе за іншу людину – тому треба бути уважними та обережними в спілкуванні. Усі разом охарактеризували основні ознаки незнайомців, які намагаються «втертись» у довіру.
Проводили тест «Білборд», де на стіні гімназисти охоче ділились своїми особливостями та досягненнями, але коли їм запропонували розказати про секрети, учні розгубились. Тому будь-яке поширення власної інформації. Навіть у приватні повідомлення,   не є захищеним. Адже після того, як ми поділились інформацією, особливо в Інтернеті, ми нею вже не володіємо, її можуть використовувати набагато більше людей, ніж того хочеться.

Під час користування Інтернетом можуть трапитись деякі неприємні речі, коли зловмисники намагаються нанести   нам шкоди,   вивести з рівноваги, тощо.   До кого звернутись по допомогу? Кожен учень для себе склав   «Щит захисту дитини»,   бо ніколи не варто такі проблеми вирішувати самому.

Розуміння  підлітками  запобіжних  засобів  безпеки  буде впливати на підвищення самосвідомості, комп’ютерної грамотності, культури поведінки при роботі в мережі Інтернет; виконання правил безпечного поводження зменшить ризики, зробить спілкування захищеним, а пізнання нового – радісним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...