четвер, 26 квітня 2018 р.

У меморіальних музеях Львова

      У середу, 25 квітня 2018 року, восьмикласники разом із вчителями Людмилою Михайлівною Юрко, Іриною Романівною Стойко та Марією Володимирівною Василик відвідали історичні музеї м. Львова, як-от: Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка та Державний меморіальний музей  Михайла Грушевського.
        Завдяки цікавим розповідям екскурсоводів учні мали змогу поринути в давні часи, коли жили та творили великі особистості. Так, у музеї Івана Франка  повністю відтворено робочий кабінет  письменника – його улюблену кімнату. Збереглися  старе  фортепіано та робочий стіл, за яким   працював  Іван Якович і  написав сотні творів, у тому числі й поему «Мойсей». Біля стола поруч із кріслом – рибацька сітка, сплетена письменником власноруч.
         А садиба Михайла Грушевського стала осередком наукового, культурного та громадського життя тогочасної Галичини. У шести експозиційних залах музею висвітлюються практично всі етапи життя та праці вченого. Відновлені меморіальні інтер’єри, а в них: меблі, речі побуту, фотографії, документи, переносять відвідувачів у початок ХХ ст. та створюють ілюзію присутності господарів дому.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...