пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

День української мови та писемності

Словесність — джерело, з якого починається струмок знань. За допомогою слова ми пізнаємо світ, відкриваємо таємничість інших наук та прилучаємося до духовності свого народу.
   Традиційно в нашому навчальному закладі вся шкільна родина  відзначає День української писемності і мови. Ми шанобливо ставимось до рідної мови, вшановуємо азбуку, правопис і літературну мову. 
   Старшокласники та педагоги НВК приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту,  офіційним гаслом якого цьогоріч став хештег #пишеморазом.
  А учні 1-4(5-8) класів побували в мовній вітальні, яку підготували і провели члени секції «Літописець» клубу «Ми – українці». Школярі пройшлися стежками рідної мови: переглянули презентацію про історію становлення української писемності та відеоролик про Нестора Літописця – прабатька української словесності, познайомилися з цікавими фактами про нашу мову, насолодилися піснями і поетичними рядками про українську мову та рідний край. Бібліотекар Галина Михайлівна Квасниця познайомила присутніх з художньо-публіцистичною літературою сучасних авторів та класиків.
Сьогодні ми повинні збагнути необхідність опанування всіма таємницями рідної мови й по-справжньому захопитися мистецтвом слова. Сучасники, будьмо гідними мудрості пізнавати мовні скарби, утверджувати в собі рідне слово і в слові веселому, доброму утверджувати себе.











Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...