середа, 20 грудня 2017 р.

У планах був день Психології... та не так сталося як гадалося))))
"Бери вершину і матимеш середину"- каже нам видатний український філософ і психолог Г.Сковорода.
Перші, у своєму житті, дні Психології, наш навчальний заклад, розпочав із фільму. Над яким працювали не психологи і не актори, а люди які відчули всім серцем філософію Сковороди.
https://m.facebook.com/story.php… 
Головною ідеєю днів психології було: пізнання внутрішнього світу людини через аналіз власної діяльності та через спілкування з іншими людьми. Тому після фільму, ми стартували із тренінговими заняттями з 1-го по 5-ті гімназійні класи. 



Нашою метою було створення умов для формування психологічної культури учнів та педагогів, покращення психологічного мікроклімату в школі. Для цього ми створили акцію-місію у холі НВК "Шматок щастя". Щоб всі мали змогу поділитися своїм щастям. 




На 1 поверсі НВК були розташовані мольберти із експрес-тестами, де кожен (прикладаючи мінімум зусиль) мав змогу дізнатися про себе щось нове і цікаве.






У вівторок за допомогою наших юних психологів у ЗОШ | ст.проводилася психогімнастика. Вона складалася із спеціальних занять-вправ, спрямованих на розвиток і корекцію різних аспектів психіки дітей молодшого шкільного віку, а саме її пізнавальну, емоційну, особистісну сфери. 

У четвер разом із старшокласниками ми зібралися у психологічному кафе, яке організувала наш заступник директора з НМР і психолог - Ліоненко Марія (бо "психолог" це не професія, а стан душі).




Хотілося б написати про закінчення наших днів психології, зворотні зв'язки з учнями, тренінги з вчителями і консультації батьками...
Та для мене вони не закінчилися і не закінчаться доти, поки я працюю тут...
І вся ця ПСИХОЛОГІЯ не описується простими словами і постами тут. Її треба відчути, як те тепло, яке іде від вогню...
А для того, щоб цей вогонь горів, ми зробимо все можливе і не можливе, бо ми- психологи!!!!!! І це не професія, а стан душі)))

Василик Марія,
психолог НВК

Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...