пʼятниця, 4 листопада 2016 р.

Михайло Грушевський – історик і будівничий нації

У кожного роду є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків. До таких велетнів української культури, політичної думки і дій останніх двох століть, безперечно, належали Тарас Шевченко, Іван Франко, Михайло Грушевський.
   Цього року Україна відзначає 150-річчя з дня народження Михайла Грушевського - видатного українського вченого, державного і політичного діяча. З багаторічного небуття повертаються не тільки його ім'я й творчість, а й безцінний історичний досвід, зневажати який ми просто не маємо права.
   У четвер, 3 листопада 2016р., гімназисти провели відкрите засідання клубу «Ми – українці» «Михайло Грушевський – історик і будівничий нації». Члени секції «Видатні постаті рідного краю» вели мову про багатогранність цієї великої людини, українця-патріота.  Ігор Голодинський та Сніжана Тіщенко прочитали поезію «Ми йшли до тебе, Незалежність через віки, через роки». А учитель історії Андрій Степанович Курчаба підготував для учнів презентацію «Михайло Грушевський – видатний представник української історичної науки». Шкільний бібліотекар Галина Михайлівна Квасниця ознайомила присутніх із тематичною виставкою "Михайло Грушевський - науковець".
   Музичним наповненням заходу стали пісні про Україну і державність у виконанні старшокласниць Сніжани Тіщенко та Христини Тихоліз.
   Ведучі Христина Диня і Борис Хрущ завершили засідання клубу словами М. Грушевського: «І свобода, i революція, i воля України − залежить від того, чим буде наша народна маса: чи розпорошеною купою піску, котру перший подув вітру може підняти i рознести, чи твердою опорою, міцним фундаментом, на котрiм опреться свободна, народна Україна».







Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...