пʼятниця, 27 листопада 2015 р.

Вогонь скорботи в нашім серці навіки...

   Цього тижня колектив НВК вшановував пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій.
   У холі гімназисти оформили тематичне панно скорботи. А вчителі та учні початкової школи виготовили незабудки пам’яті.

                                                             
    У понеділок, 23 листопада 2015 року, відбулася тематична інформхвилина «Вогонь скорботи в нашім серці навіки!». Учні 5(9) класу згадали найчорніший час в історії України. Час, коли  за стратегічним диявольським розрахунком тоталітарної системи вимирали не тільки цілі родини, але й села, адже треба було підірвати коріння української нації, зруйнувати основи уставленої віками народної моралі, витруїти в душах людяність. І запалили свічку пам’яті за великомучениками нашої історії.




У четвер, 26 листопада, учитель християнської етики Баглай Тетяна Богданівна провела виховний захід «Мойсей українського народу» про життя і діяльність Митрополита Андрея Шептицького.  Про цю видатну постать мова йшла не лише з нагоди 150-річчя від дня народження. Було підкреслено його роль у припиненні геноциду. Адже у липні 1933 року Шептицький написав працю «Україна у передсмертних судорогах». І це був потужний  пасторський голос на захист українців.




 Шкільний бібліотекар Квасниця Г.М. оформила книжкову виставку і ознайомила учнів з літературою, де описуються важкі голодні часи.





Наш народ стерпів люту наругу своїх катів і вистояв, а ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і гинути страшною смертю, не дав розквітнути новим паросткам життя, аби цей гіркий досвід минулого ніколи не повторився…




Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...