четвер, 6 грудня 2018 р.

Справа честі та обов’язку

   У четвер, 06 грудня 2018 року, у НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка» учні 5-Б (9) класу та їх класний керівник Ірина Романівна Стойко провели для старшокласників урок мужності до Дня Збройних сил України «Справа честі та обов'язку».
   Українська армія! Шлях її утворення та формування такий же непростий, як і становлення самостійної держави України. Сьогодні мова йшла про мужність українських військових та добровольців, їх вірність Присязі українському народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством, приймають у себе родини, що були змушені покинути рідні домівки, та надають іншу посильну допомогу.
  На свято запросили нашого земляка – заступника військового комісара – начальника мобілізаційного відділення Краматорського міського комісаріату Донецької області майора Мащака Володимира Омеляновича, який у своєму виступі відзначив важливість проведення таких виховних заходів, адже виховання на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, на героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави має стати фундаментом формування у молоді сучасної національної ідентичності.  А також зазначив, що Україна сьогодні –  незалежна держава. Українські Збройні сили покликані охороняти незалежність рідної землі. Служити в лавах ЗСУ – справа честі та обов'язку, справа особистої відповідальності кожного за долю держави.

    Українська армія може по праву пишатися своєю історією, своїми традиціями. Бо ніколи наші війська не загарбували чужих територій, не посягали на чуже добро, чужі землі, ніколи не були агресорами. Але і свого Україна не віддасть!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...