понеділок, 17 грудня 2018 р.

Від зірниці до зірниці, хай лунають вечорниці

Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Одним із таких свят, яке завжди відзначали наші діди та прадіди, було велике свято – День св. Андрія. Учні 6(10) класу НВК та їх класний керівник Білінська О.І.  вирішили не порушувати таку гарну українську традицію  і влаштували справжнє свято – Андріївські вечорниці. 
    Серед головних персонажів вечорниць були господиня (Миляновська Ірина)  та її донька (Гаврилюк Ярина). В гості до них завітали дівчата та парубки.  Дівчата, прислухаючись до порад господині, поєднали дозвілля з роботою: пряли, вишивали, в'язали, разом з хлопцями  співали, танцювали та жартували. Веселі конкурси, чарівне ворожіння, запальний гопак, смачна калита все дарувало радість. Це було свято народної мудрості та свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – веселої та милої серцю –  пісні. 
Українці, шануючи свою минувшину та надбання пращурів, зберегли той чудовий колорит українських традицій, доповнивши й увиразнивши його. А сьогодні старшокласники лише відтворили увесь колорит української культури і проявили свої таланти.

   Проводити такі свята – дуже важливо, адже це – ключ до пізнання національного духу, усвідомлення неповторності й самобутності кожного народу, його індивідуальних рис у загальній структурі людської цивілізації.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...