пʼятниця, 10 листопада 2017 р.

День писемності

Писемність — це дуже важливий елемент культури будь-якого народу. Без писемності жодна нація не могла б самовизначитися, розвинутися, заявити про себе. Навіть відомий біблійний вираз «спочатку було Слово» нагадує нам про те, що мова, а отже, і письмо дуже важливі для кожного з нас. Саме тому щороку 9 листопада для великої гімназійної родини – особливе свято. І вчителі, і учні написали Всеукраїнський диктант національної єдності, адже головне навіть не те, чи твоя робота буде бездоганною, а саме «чуття єдиної родини».
Учні молодших 1(5), 2(6)  на уроці української мови опрацювали міні-тексти «Виникнення українського письма», а після уроків мали можливість показати свій талант у першому турі Міжнаро́дного ко́нкурсу знавці́в украї́нської мо́ви і́мені Петра́ Я́цика.
Завершився День писемності інформативною презентацією про український правопис, історія якого надзвичайно цікава й складна, як сама історія України. Присутні мали можливість послухати, яких змін зазнала наша система письма за час від Кирила та Мефодія до наших днів, переглянути, як виглядали сторінки, писані рукою Г. Сковороди, Т. Шевченка, І. Котляревського,П.Куліша.

Усі цього дня розуміли: «Українська мова унікальна, вона розмаїта, модна, невмируща! Шануй її, бо це ТВОЯ мова!»





Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...