пʼятниця, 11 березня 2016 р.

Духовний і естетичний світ Т.Шевченка

У четвер, 10 березня, в НВК «Буська ЗОШ І ступеня – гімназія імені Є. Петрушевича» відбулася урочиста конференц-академія «Духовний і естетичний світ Т.Шевченка». Прозвучали змістовні доповіді учнів та вчителів гімназії: «Особливості творчого мислення Т. Шевченка» (Ганин Г.М., учитель української мови та літератури), «Шевченків імператив» (Семеренко Мар’яна, учениця 9 класу), «Слово Пророка, Месії» (Митко Роксолана, 10 клас), «Крилате слово Кобзаря» (Романів Вікторія, 11 клас), «Граматика для дітей. Шевченко і його Буквар» (Гачкевич Анастасія, 6 клас), «Шевченко-художник» (Юрко Л.М., учитель художньої культури).
Виступи супроводжувалися цікавими відеорядами, змістовними презентаціями та чергувалися з піснями у виконанні учнів гімназії – Грабовської Наталії, Чернецької Мар’яни та Олійник Юлії (керівник – Зеліско О.Г.).
 У заключному слові директор НВК Антонишин О.С. проникливо продекламувала уривки із творів Тараса Григоровича та звернулася до присутніх із закликом перечитувати поезії Шевченка знову й знову, адже їх актуальність не підлягає жодному сумніву; особливо потрібно вчитися у нашого Кобзаря патріотизму. Крім того, Ольга Степанівна передала подарунок від воїнів АТО – саджанець Шевченкової верби, посадити який доручено кращим учням НВК.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...