понеділок, 9 листопада 2015 р.

Українська мова – диво барвінкове!

 У понеділок, 9 листопада 2015 року, у НВК «Буська ЗОШ І ст. –  гімназія ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка» відзначили День української писемності та мови.
   Зранку, перед уроками, класний керівник 2-А(6) класу Куць Галина Петрівна та її вихованці провели тематичну інформхвилину «Минуще все, лиш слово не мине…» Поетичними рядками діти підкреслили велич і красу української мови, звернули увагу на різні версії щодо походження української писемності. А у відеоролику юрист Анна Маляр коротко, але дуже змістовно донесла роль української мови як фактора безпеки.


   Цього ж дня, за традицією, стартував Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. Гімназисти та вчителі долучилися до акції і написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.


   На великій перерві колектив НВК взяв активну участь у флешмобі «Українська мова – диво барвінкове!» Прозвучала пісня про українську мову. Вступне слово мала директор НВК Ольга Степанівна Антонишин, яка наголосила , що священний обов’язок кожного – берегти і збагачувати рідну українську мову. Класи продемонстрували плакати і виголосили речівки, присвячені українській мові.
   Гордо і велично прозвучав Державний гімн України на знак того, що мови нема без народу і народу без мови – нема.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...