субота, 21 листопада 2015 р.

Вільні творять майбутнє

   У четвер, 19 листопада 2015 року, у НВК вшанували пам'ять борців за долю України, які не боялися виступати з протестами проти свавілля влади .
   Директор НВК Ольга Степанівна Антонишин коротко, але вичерпно ввела старшокласників у суть історії розвитку визвольного руху в Україні, починаючи від шістдесятників і до героїв Небесної сотні. Розповідь була перемежована кадрами відеороликів про Революцію на граніті та про Революцію Гідності та Свободи.
   Член секції «Видатні постаті рідного краю» клубу «Ми – українці» Анастасія Скоп зачитала уривок із роману Ліни Костенко «Записки українського самашедшего», де описуються революційні події жовтня 1990 року та поезію очевидців студентського спротиву того часу.
   Захід завершився виконанням гімну Євромайдану. Кожен зі щемом у серці згадував у ці хвилини 21 листопада 2013 рокудень, коли ми, українці, зробили свідомий вибір і перебороли у собі страх. Щоправда, на очі наверталася сльоза, бо перемога далася пролитою кров’ю патріотів.
  Герої не вмирають! Вони вічно житимуть у нашій памяті та серцях.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...