понеділок, 11 березня 2019 р.

Тарас Шевченко наш. Він для усіх століть…

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково:  щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Так, у понеділок, 4 березня 2019 року, учні 1-Б (5) класу та їх класний керівник Наталія Богданівна Грипа провели тематичну інформхвилину «Тарас Шевченко наш. Він для усіх століть…». Діти розкрили суть феномену цього світового митця і пояснили, чому і через два століття після його смерті твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі. Фоновим наповненням стали записи пісень на слова Т. Г. Шевченка.
       А 7 березня 2019 року учні 5(9)-А класу разом із класним керівником Гриненко Іриною Михайлівною підготували святкову програму, присвячену 205-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. Школярі НВК представили твори великого Кобзаря, за допомогою майстерному декламуванню передали непереборний патріотичний дух Пророка, його велике прагнення  волі та кращої долі для України. Лунали  пісні на слова поета. По-новому прозвучали «Думи мої, думи мої» у виконанні хлопців 6(10) класу. А педагоги розчулили глядачів  улюбленою піснею Кобзаря «Три поради». Завершився захід показом флешмобу учнів початкової школи «Вінок поезій Кобзареві».
       Збираються, гуртуються українці: маленькі, юні, молоді й старші –  ті, чиї серця палають жагою любові до рідної землі. «Борітеся – поборете!» – відлунюють Тарасові слова у кожному палкому серці. То ж нехай небо буде прихильним до українських патріотів. Хай збудуться нарешті мрії Кобзареві, і Україна стане  сильною правовою державою серед інших світових країн.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...