середа, 21 лютого 2018 р.

Міжнародний день рідної мови «Мова – душа народу»

    Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона, звідки родом, де її коріння, повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати та берегти. У середу, 21 лютого 2018 року, в НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат імені Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка» відзначили Міжнародний день рідної мови. Організатори свята, українські словесники, запропонували учням взяти участь у практичному тренінгу-грі «Політь бурян!», флешмобі «Цвіти і сяй, моя державна мово!», а завершилося свято в актовій залі поетичною вітальнею «Шануймо мову серцем і вустами». На заході старшокласники, учні 6(10) класу, ознайомили  всіх з історією виникнення святкування Міжнародного дня рідної мови, зачитали мовні обов’язки громадянина і наголосили на важливості їх дотримання. Присутні мали змогу насолодитися поезією та піснями про українську мову. Приємною несподіванкою свята було інтервю з переможцями обласного етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури – Христиною Динею (ІІ місце, вчитель Галина Маркіянівна), мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – Олесею Зохнюк (ІІ місце, вчитель Світлана Петрівна Коваль), мовного конкурсу імені Петра Яцика – Анею Кравчук (ІІ місце, вчитель Ольга Степанівна Антонишин). Дівчата своїм прикладом показали, що лише в наполегливій праці досягаються вершини, і все це завдяки великій любові до рідної мови. Завершився захід спільною молитвою про збереження рідної мови.
    Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією й відточена творчістю найталановитіших письменників. Нею промовляє дух нашої свободи.  Доки вона жива, доти ми сильні й поважають нас у світі.  Тож залишаймося українцями думкою, мовою та ділом.

    


Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...