понеділок, 20 квітня 2015 р.

«Ми кривого танцю йдемо»

У четвер, 16 квітня, вчитель християнської етики Тетяна Богданівна Баглай і вчитель народознавства Леся Ярославівна Фурко провели для учнів гімназії обрядове дійство – водіння гаївок. Учитель народознавства ознайомила гімназистів з історією виникнення весняних обрядових пісень і запросила на водіння гаївок як символу весни і духовного воскресіння.
Великодніми віршами і піснями розпочали учні свято, а згодом разом зі своїми наставниками повели гаївки: «Кривий танець», «Голуби», «Соловійку, спадку, спадку». Емоціям не було меж, коли діти випробовували себе у змаганнях та іграх. Так, гра «В блудька» вимагала доброї пам'яті й уваги: гравець із зав’язаними очима мав знайти писанку. А ігри «Зайвий», «Хто швидше», «Дзиґа» випробовували учасників на спритність. Дійство завершилося флешмобом – запусканням у небо кульок, розфарбованих, неначе писанки.

Сьогодні Україна як ніколи відчуває потребу у відродженні народних традицій, що є невід'ємною складовою національного характеру. І щоб повною мірою осягнути свій історичний обов'язок, відчуймо себе українцями. Передусім шануймо своє минуле, бо хто володіє минулим, той матиме і майбутнє. Збережімо все те, що робить нас українцями: мову, звичаї та обряди.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Перемога задля ПЕРЕМОГИ

Завдякуючи нашим Збройним Силам України, ми змогли взяти участь у другому етапі Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч", а саме: фут...